top of page

Ergo bemutató

Evezés szárazföldön. Egész testes edzés. Akár 1000 kalória mínusz óránként. Hogy mi ez? Nem más, mint az evezős ergométer, alias ergó.

Evezés szárazföldön. Egész testes edzés. Akár 1000 kalória mínusz óránként. Hogy mi ez? Nem más, mint az evezős ergométer, alias ergó.

Ez az ügyes kis szerkezet az evezősök téli edzéseinek kiegészítőjeként kezdte pályafutását, mára pedig minden nagyobb edzőteremben megtalálható, számos sportág kiegészítő edzéseinek szereplőjévé vált, és az evezés külön szakágává nőtte ki magát.

Mint a nevéből sejthető, az evezős mozgást imitálja, ugyanazok az izmok dolgoznak, mint a hajóban, csak a lapátok helyett egy nyél áll rendelkezésünkre a teljesítményünkről pedig egy monitor ad visszajelzést.

Evezősök számára hihetetlenül hasznos eszköz: a mozgás gyakorlásához, az erőnlét fejlesztéséhez és a fejlődés felmérésére használjuk.

Azoknak pedig, akik nem eveznek (még) hajóban további előnyökkel jár a partra vetett verzió:

1. Hatékonyan dolgozhatsz az állóképességeden. Mivel a test legtöbb izmát megmozgatja, rövid idő alatt olyan ingert biztosít a tested számára, amitől fejlődni fog az erőnléted és a kitartásod.

2. Könnyen hozzáférhető. Azonkívül, hogy az evezős telepeken és az edzőtermek nagyrészében megtalálhatók, akár otthonod kényelmében is edzhetsz, kicsi a lábnyoma, és lehetőséged van megmérettetni magad online másokkal, de akár edzővel is dolgozhatsz az interneten keresztül.

3. Az edzés nehézségét az erőfeszítésed nagysága szabályozza: minél erősebben húzod a nyelet annál nagyobb lesz az ellenállás, úgyhogy a könnyed átmozgató edzéstől, a levegő után kapkodós vágtákig mindenre is jó.

Ha még nem próbáltad, de kedvet kaptál hozzá várunk szeretettel népszigeti csónakházunkban, ahol rendszeres ergométeres edzéseken vehetsz részt, és hozzáértő edzők segítségével sajátíthatod el az alapokat.

Power in Numbers

30

Programs

50

Locations

200

Volunteers

Project Gallery

bottom of page