Vizi-suli

Evezős utánpótlás nevelő prgram

Utanpotlás

Egyesületünk legfontosabb célkitűzése, hogy minél több fiatallal megismertesse, megszerettesse az evezést. 2007-ben elindított Vizi-suli programunk keretében elsősorban a XIII. kerületi iskolákkal együttműködve, kihelyezett testnevelés órák keretében, iskolai sportnapokon, rendezvényeken, valamint az ergométeres felmérő versenysorozatunk során több ezer gyermek próbálta már ki e sportot. Vizi-suli programunknak is eredményeképpen mára az ország egyik legjelentősebb evezős utánpótlás-nevelő központjává váltunk.

Valljuk, hogy a sport nem cél, hanem eszköz, az egészségmegőrzés, az egészséges életmódra nevelés, a környezettudatos magatartás kialakítása, s nem utolsó sorban a személyiség egészének fejlesztése (például akaraterő, céltudatosság) során. Az oktatási programunkban résztvevő tanulók amellett, hogy elsajátítják az evezés alapjait, társas kapcsolataik elmélyülnek a közös sportolás, a csapatmunka révén; a rendszeres mozgás pedig életmódjuk elválaszthatatlan részévé válik.

Az utánpótlás korosztály számára mind a túraevezést, mind a versenyevezést megismertetjük, majd aki kedvet kap a versenyzéshez, azt felkészítjük a különböző szintű megmérettetésekre. Aki kiemelkedő képességekkel rendelkezik annak 17 éves kortól lehetősége van az Egyesületünk élsportolóival együtt készülni a versenyekre.

Minden hétköznap és szombat délelőtt van lehetőség edzeni, de természetesen az iskolai elfoglaltságoktól, családi programoktól függ, hogy ki hányszor tud jönni.

Természetesen aki versenyezni szeretne, és e versenyeken eredményt akar elérni, annak egyre többet kell edzenie. A javasolt heti edzésszámok:

  • 10-11 évesek: 2-3 edzés
  • 12-13 évesek: 3-4 edzés
  • 14-15 évesek: 4-5 edzés
  • 16-17 évesek: 5-6 edzés
Iskolai időszakban az edzések kezdő időpontjait igyekszünk az iskolai elfoglaltságokhoz igazítani, a csoportot vezető edzővel egyeztetve. A korosztályoktól függően az edzések átlagos hossza 1,5 - 2 óra, amelyeket hétköznap délután 3 és 6 óra között tartjuk, szombaton pedig délelőtt 9-től 12-ig. (Ha valaki csak 3 után ér le az is be tud kapcsolódni az edzésmunkába.) Iskolai szünetekben az edzéseket délelőtt 9-től 12-ig tartjuk, illetve edzőtábor meghirdetése esetén délelőtt és délután is evezünk.

Az éves programtervnek megfelelően gyakran megyünk a csoportokkal vízitúrákra, versenyekre, amelyeken szívesen látjuk a szülőket is!

A téli időszakban elsősorban a Csónakházunkban levő tanmedencét, ergométertermet, kondicionálótermeket használjuk, de külső tornatermi, illetve uszodai edzések is vannak.
A vízreszállás feltétele a biztos úszás tudás (erről úszómesteri igazolást kérünk), bár erre általában nem szokott szükség lenni. :-)
Rendszeres edzés, versenyzés esetén, mint minden más sportágban a sportorvosi vizsgálat kötelező!
Az evezés mellett több kiegészítő sport tartozik hozzá az evezős edzésekhez: futás, úszás, esetleg kerékpározás, illetve nagyobb korban a súlyzós kondicionáló edzések és a sífutás.

ÁRAK
Különböző lehetőségek közül lehet választani
  • 10.000.- Ft/hó
  • Testvér kedvezmény: 2.000.-Ft/fő
  • vagy: 100.000.- Ft/év

A programba folyamatosan, bármikor be lehet kapcsolódni!

Szeretettel várunk minden érdeklődő gyermeket, és szüleit is!

További információk:

Preil Róbert: +36 20 951 28 06

Vizi-suli Négypár Minik 10 evezős Up csoport Vizitúra
AYCM
OTP MKB K&H

Támogatóink

EMMI MOB NSK MESZ 13.Ker.Önk. SKLUT 13 MAGNET Expodom Vidám Vidra OVER

© 2018 Budapest Evezős Egyesület - Budapest Csónakház

Cím: 1138 Budapest, Népsziget út 1-3.

Telefon: +36 30 341 4728

E-mail: info(kukac)evezz.hu

Bankszámla szám: 16200010-61399055-00000000

Adószám: 18040843-1-41